Riktig plassering er nøkkelen

Orkideer trives best i et miljø med stabil temperatur og god indirekte belysning. Unngå direkte sollys, det kan svi bladene. Sett den gjerne nær et vindu som vender mot øst eller vest. Dette gir planten din rikelig med lys uten risikoen for overeksponering.

Vann med omhu

Vanning er kritisk for at orkidéen skal trives, men det er viktig å ikke overvanne. Sjekk om planten trenger vann ved å kjenne på barken. Er den tørr, er det på tide å vanne. Hell forsiktig vann i potten til det renner ut av dreneringshullene, men sørg for at orkidéen ikke står i vann.  

En god tommelfingerregel er å vanne orkidéen cirka hver 10. dag, men dette kan variere basert på temperatur og luftfuktighet.

Elsker høy luftfuktighet

Orkideer elsker fuktighet. Har du tørr luft hjemme kan det være en god idé å øke luftfuktigheten rundt planten. Dette kan du gjøre ved å plassere en skål med vann nær planten eller bruke en luftfukter. En annen metode er å spraye lett rundt planten med vann, men unngå å gjøre bladene for våte.

Gjødsle jevnlig

For at din orkidé skal blomstre og trives, er næring viktig. Gjødsle planten hver 4. uke, aller helst med gjødsel som er ment for orkidéer. Dette vil hjelpe den å vokse og utvikle nydelige blomster. Husk å følge anvisningene på gjødselpakken for riktig dosering.

Blomstring og beskjæring

Når blomstene begynner å visne, kan du beskjære blomsterstilken for å oppmuntre til ny vekst. Klipp stengelen rett over det andre "øyet" på stammen, dette vil hjelpe planten å blomstre på nytt.

Å ta vare på en orkidé kan virke vanskelig, men med disse enkle tipsene kan du lett sørge for at gaven trives og gir glede lenge. Husk at hver orkidé er unik, og det kan ta litt tid å lære seg hva akkurat din plante trives best med.  

Med tålmodighet og omsorg vil orkideen belønne deg med sin eksotiske skjønnhet og være en langvarig påminnelse om en gave gitt med kjærlighet.

Ønsker du å gi en orkidé til noen du er glad i? Bestill enkelt her.