Flere av oss setter pris på et innbydende inngangsparti til 17. mai. Vi planter i potter og urner og bruker gjerne nasjonalfargene på de blomstene vi velger. La deg inspirere av disse 17. mai-bildene til den store dagen.

Les også: Pynt et vakkert 17. mai-bord

Få uteområdene til å skinne

I flere deler av landet er det fremdeles kaldt om nettene i mai. Derfor er det mange som vegrer for å plante noe ut. Men ikke la det stoppe deg!

Pynt opp terrassen og inngangspartiet til feiringen, og ta heller inn plantene på nattetid for å unngå at de blir ødelagt av frost. Da vet du at uteområdene er festklare til 17. mai.
blomsterute-640x435.jpgKlassiske margeritter, pelargonia og stemor, i kombinasjon med grålig prydgress.
17-mai-paaa-trappen.jpgGjør det frodig på trappen med varme vårfarger.​

Ta utgangspunkt i nasjonalfargene

Hvis du ønsker å plante i nasjonalfargene, er det greit å huske at du ikke nødvendigvis trenger alle på en gang. Eller i samme potte. Velg gjerne ut en eller to av fargene. Ønsker du helst å bruke alle fargene, er det fint å la en av fargene dominere. Det gir en fin helhet og harmoni.

Du kan også blande grått sammen med rødt, hvitt og blått for å få et mer spennende fargebilde.
campanula-640x856.jpgSett ut en vakker kurv fylt av Campanula. Det er ekstra effektfullt når man planter flere av samme sort sammen.
bunad_norske-flagg-635x900.jpgI forbindelse med nasjonaldagen er det helt naturlig å pynt litt ekstra med flagg.​

Uansett hvordan du ønsker å pynte opp utendørs til nasjonaldagen, kan du få noen råd i din lokale Interflora-butikk. Du finner også buketter og dekorasjoner i nasjonalfargene i vår nettbutikk.