Kransen har en vakker symbolikk som sier ingen begynnelse, og ingen slutt. Et godt valg for å hedre en som har gått bort.

Når vi mister noen vi er glad i, er en siste hilsen med blomster en tradisjonell og verdig måte å ta farvel på. Men, hva skal man velge? Finnes det normer og regler man må følge for å vise respekt?

Ofte er det slik at nærmeste familie, gode venner eller andre nære relasjoner velger krans eller en båredekorasjon. En bårebukett blir kanskje sendt av kolleger og naboer som ønsker en litt mindre og enklere hilsen.

Les også: Blomster er en hyllest til et levd liv

Normen har nok utviklet seg dithen at størrelsen på dekorasjonen eller buketten viser hvor god eller nær relasjon man hadde til personen som har gått bort. Men, dette er selvfølgelig individuelt. Gjør det som føles riktig for deg.

1_Rose_krans.jpg
Ingenting beskriver vel kjærligheten mer enn røde roser. En krans til en du var virkelig glad i.
 

2_Brudesloer_krans.jpg 
En stilren og elegant krans. Kransen er laget av brudeslør, og skaper et helt annet uttrykk enn en krans med miks av forskjellige blomster og farger.
 

Blomster forteller en historie

Var personen som har gått bort et sprudlende menneske med glimt i øyet, velger du kanskje en fargerik krans eller bukett. Var personen et naturmenneske som elsket å være ute, og kanskje satte pris på de litt enklere tingene i livet? Da kan det passe bedre med blomster og farger som er litt mer nedtonet og rolige. Eller kanskje eksotiske blomster til en person som var glad i å reise?

3_Roser_oransje.jpg 
En krans med stramme linjer og varme farger gir et ryddig uttrykk. Kransen for ordensmennesket med et varmt hjerte og sans for detaljer.

 

4_Kronekrans.jpg
Dette var en tradisjonell krans før i tiden, en kronekrans. Blomstene ble kun brukt som en dekorasjon på kranseunderlaget.
 

5_Gloriosa_krans.jpg
En helt unik krans til en unik person. Flammende, viltre og eksotiske Gloriosa.
 

Lytt til hjertet

Uansett hvilken personlighet eller spesifikt minne du ønsker å hedre, finnes det blomster med ulike uttrykk og farger som kan representere personen slik du kjente vedkommende. Blomsten skal være en hyllest til det livet som er levd. Hadde personen en yndlingsfarge, eller kanskje et favorittfotballag, da kan fargene på blomstene representere akkurat det.

Mulighetene er utrolig mange, og det kan ikke bli feil så lenge du følger magefølelsen og velger blomster med hjertet.

 6_Varme-fargetoner_krans.jpg
Før var det mindre blomster på kransen, i dag er det vanligst å dekke hele kransen med blomster. Nydelige fargetoner som utstråler varme og omtanke.


Hva er vanlig størrelse på kransen?

Størrelsen på kransen kan varier, på lik linje med farger, blomster og uttrykk. Det som er mest vanlig er en krans med diameter 50-80 centimeter. Det er imidlertid ingenting i veien for å lage kranser med diameter helt ned til 20-30 centimeter. De små kransene kalles ofte vennskapskranser. De er litt utenom det vanlige, og er en fin symbolikk for en nær relasjon. Her står du fritt til å sette sammen mange forskjellige blomster, eller holde deg til én variant.
 

Skrift på et kort eller sløyfe?

Her kan man forhøre seg litt. Ofte vet begravelsesbyrået hva som er vanlig, og hvordan det skal gjøres i den aktuelle begravelsen. Noen ønsker at teksten skal leses opp høyt under selve seremonien, mens andre ønsker å gjøre dette i litt mer private omgivelser.

Hvis det er veldig mange sløyfer og kort i seremonien, kan det godt være at presten sammen med de pårørende har bestemt på forhånd om hvilke sløyfer som skal leses opp. Det er uansett vanlig at begravelsesbyrået samler alle kort og overleverer dem til den pårørende etter begravelsen, så ingenting blir borte eller glemt.

7_Lyse-og-yndige_krans.jpg
Lyse, yndige farger blir aldri feil. En vennlig krans som uttrykker respekt og sympati.
 

8_Aarstidene_krans.jpg
Årstiden kan være et godt utgangspunkt når man skal velge blomster. Det er kun fantasien som setter grenser for hva du kan dekorere kransen med.

9_Knopper-stilker-rosehoder_krans.jpg
Noe litt utenom det vanlige. Denne kransen er perfekt for en som ikke var redd for å skille seg ut. Knopper, stilker og rosehoder i ulike farger.

Alle våre blomsterdekoratører jobber med hjertet, og legger sjelen sin i håndverket. Ta kontakt med din lokale faghandel, sammen skaper vi det utrykket du ønsker på din blomsterhilsen.