Bordpynt til konfirmasjon

Når du skal velge ut bordpynt til konfirmasjon er det hyggelig å hente inspirasjon fra ungdommens hobbyer og interesser. En nøytral duk, et fint service, levende lys og blomster er en fin base som vil sette en høytidelig stemning. blomster til jente konfirmasjon

Begynn med å velge en temafarge. Mange sverger til farger forbundet med kjønn, men her finnes det ingen regler. Dersom konfirmanten har en favorittfarge er det hyggelig å ta utgangspunkt​ i dette når du pynter. Bruk gjerne ulike nyanser av fargen på blomster, servietter, bordkort og annen dekorasjon. For å få et personlig preg på bordpynten kan du for eksempel hente frem gamle bilder av konfirmanten med hver gjest, som kan legges ved siden av bordkortene.

 

Blomster til konfirmasjon

blomster til konfirmasjon

Det finnes flere måter du kan dekorere med blomster til konfirmasjon på, men en god tommelfingerregel er å pynte med lave buketter på hovedbordet.

Da sørger du for at gjestene ikke hindres i å se hverandre over bordet. Velger du mindre blomsterbuketter kan det også være fint å binde fast en liten blomst til hver serviett.

Det er ingen regler for hvilken blomstertype man skal bruke i konfirmasjon, men til jenter er det mange som velger en base av roser. Roser gjør seg fint i en borddekorasjon og kan fint kombineres med andre blomstertyper. Til gutter kan grønne og frodige blomsterdekorasjoner passe fint. Avhengig av om ungdommen konfirmeres på våren eller høsten vil det også være forskjell i tilgangen man har til friske blomster i forskjellige landsdeler.

 

5 tips til pynting av bordet

  1. Velg en temafargebordpynt til konfirmasjon
  2. Bruk en nøytral duk - da står du friere til å velge farger på blomster og annen bordpynt
  3. Dekorer med lave blomster - da hindres ikke gjestene i å se hverandre over bordet
  4. En bordplan vil hjelpe deg til å vite hvor mye blomster og annen pynt du trenger
  5. Prøvedekk du bordet - da får du et inntrykk av hva som passer sammen, og ikke

Se utvalget og bestill blomster til konfirmasjon her.