Bestill blomster til morsdag

Opprinnelsen til morsdag

Visste du at morsdagens røtter strekker seg så langt tilbake som til antikkens Hellas? Mens det den gang handlet om å feire guder, oppsto dagens tradisjon med å feire alles mødre i USA tidlig på 1900-tallet.

Morsdag slik vi kjenner den i dag startet med amerikanske Anna Marie Jarvis, som ønsket å hedre sin avdøde mor. Moren hadde vært aktiv i arbeidet med å forbedre sanitære forhold under den amerikanske borgerkrigen, og datteren ønsket å videreføre hennes hyllest til fred, mødre og kvinner.

Da mor Jarvis døde i 1905 startet Anna Marie en kampanje for at morsdag skulle bli en offisiell merkedag i USA, og i 1914 ble den første nasjonale dagen for å hedre mor erklært av daværende president Woodrow Wilson.

Norge fulgte etter noen år senere, og vi har feiret våre mødre med en egen hedersdag siden 1919. Den aller første morsdagen ble feiret i en metodistkirke i Bergen og det antas at dagen ble lagt til februar fordi vi nordmenn har så mye annet å feire i mai måned.

Overrask mor med blomster på morsdagen

Selv om morsdag feires på forskjellige datoer i ulike land, markeres merkedagen på stort sett samme måte rundt om i hele verden. Mødre vartes opp med frokost på sengen, hyggelige kort, kake, gaver fra barna eller blomster.  

blomster-til-morsdag.jpgIkke alle har muligheten til å besøke mor akkurat på dagen, og det kan være vanskelig å finne på noe til hun som har alt. Hva med å sette farge på en mors tilværelse ved å sende en vakker blomsterbukett? Du bestiller enkelt på nett, og hun får blomstene levert direkte på døren. En hyggelig overraskelse som gir glede i lang tid, og noe hun garantert vil sette stor pris på.  

Morsdagsgave tips

Det er mange ting man kan gi til mor på morsdag. På toppen er naturligvis blomster. Blomster sier mer enn tusen ord og vil være en levende påminner i hjemmet om forholdet dere har. Det setter alle mødre pris på.

 

I tillegg til en fin blomsterbukett så setter mange mødre pris på en middagsinvitasjon eller frokost på sengen. Dagen handler om å vise litt ekstra oppmerksomhet til en du er veldig glad i. Det kan være fint å tenke litt på personen: hva hun liker og hvordan du kan gi henne et smil den dagen.

 

Interflora tilbyr også produkter du kan legge ved siden av blomsten, for eksempel en god sjokolade, en bamse, eller en musserende cider. Synes du det vanskelig å sette ord på hvorfor du er glad i personen, så kan du alltid si det med blomster på morsdag.

Flotte buketter til morsdag

Interflora har mange vakre blomsterbuketter å velge mellom, også noen spesielt utvalgte for en heldig mamma.

 

Bestill blomster til morsdag