Peoner er og blir en norsk folkefavoritt i sin korte blomstringsperiode på sommeren. Den store og fargerike blomsten er forholdsvis enkel å ta vare på. Følger du våre tips kan du nyte synet av den i mange dager. 

Les også: Praktfulle peoner

Stelletips for avskårne peoner

Først og fremst må du alltid lage et nytt snitt i peonene før du setter dem i vasen. Bruk en god snittekniv, mange foretrekker også tapetkniv. Snitt dem på skrå, og sett dem raskt i vann. Ligger peonene uten vann kan luften tette igjen poregangene, som igjen fører til at de mister litt av den gode sugeevnen. 

Du bør også dobbeltsjekke at vasen er helt ren. Hvis du ikke har vasket vasen ordentlig etter forrige blomsterbukett, kan nemlig bakterier tette igjen porene i stilken. I verste fall resulterer det i dårligere holdbarhet, og ikke minst lavere vannopptak. 

For å være helt sikker på at bakteriene er borte, kan du med fordel la blomstervasene stå med klor over natten. Husk å skylle vasen godt før du tar den i bruk.

 

Miljobilder_Vaar-sommer2019_DSC2863.jpg

En ren vase er ekstra viktig for at blomstene skal leve lengst mulig.

Miljobilder_Vaar-sommer2019_DSC3098.jpg

Peoner finnes i utallige farger og varianter, men vi er mest svake for lyserosa og røde. Se utvalget i nettbutikken, eller besøk din nærmeste Interflora-butikk.

Unngå blader i vasen

Peoner har mange blader på stilken. Fjern 2/3 av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet. Deretter er det bare å sette blomstene i vasen med kaldt vann og holdbarhetsmiddel. 

De frodige peonene ser flotte ut overalt, men trives ekstra godt i lyse omgivelser. Som de fleste snittblomster liker de også å ha det kaldt på natten - da får de også lengre levetid. Peoner finnes i flere fantastiske farger. Kombiner dem gjerne for en flott fargekombinasjon. De vakre peonene er perfekt til borddekor, kutt stilkene korte og plasser dem i små vaser og glass. På en, to, tre har du et lekkert bord og gjestene kan komme!

CoralCharm.jpg

Peoner finnes i ulike varianter. Noen er fylte, mens andre er åpne som denne vakre Coral Charm. Den er først rosa, før den endrer farge til dus fersken.

RedCharm.jpg

Red Charm er navnet på denne flotte, fyldige peonen. Den har tett i tett med kronblader, og er et fantastisk skue når den står i full blomst.

Miljobilder_Vaar-sommer2019_DSC2926.jpg

Pynt et romantisk bord med vakre peoner. Denne kombinasjonen av peoner og medfølgende vaser finner du i nettbutikken.

Miljobilder_Vaar-sommer2019_DSC2828-kopi.jpg

Du kan også bruke peoner til å pynte opp utendørs, men blomstene bør ikke bli stående i direkte sollys. Finn et skyggefullt sted, så har du glede av dem lenger.

Du finner et utvalg av peoner hos Interflora, både i butikk og på nett, så nå har du en god mulighet til å sette din nyervervede kunnskap på prøve.