Hortensia er en klassisk og dekorativ plante som faller i smak hos de aller fleste. Den er en typisk gaveplante som passer til nesten alle anledninger.
 

Følger du disse fem tipsene til stell av hortensia kan du nyte synet av den ekstra lenge.
 

Slik vanner du hortensia

Hortensia må aldri tørke ut, og bør vannes regelmessig. Dersom du har en hortensia i potte kan du dyppe potten i en bøtte med vann hver tredje dag, helt til det slutter å boble.

Selv om hortensia er glad i vann, bør den ikke stå i vann i mer enn 30 minutter. Så pass på at det ikke blir liggende igjen overflødig vann i potten ved å tømme ut det som blir liggende igjen.

 

 

Hortensia liker mye lys

Hortensia trives med mye lys, slik at den kan utvikle knoppene sine. Sett den gjerne i et vindu, eller på en annen lys plass hvor den kan få naturlig dagslys. Vintersolen er ikke noe problem, men prøv å unngå at hortensiaen står i den sterke solen som kommer om våren.

 

Temperatur

Planten trives godt i stuetemperatur, men hortensia bør ikke stå nær varmekilder som for eksempel ved en peis eller en panelovn. Om du plasserer den på en kjøligere plass forlenger du blomstringstiden. Sett for eksempel hortensiaen i et kjøligere rom på natten.

 

Stell av hortensia med gjødsel

Dersom du har hortensia i potte bør du gjødsle den regelmessig i vekst- og blomstringsperioden. Surgjordsnæring i flytende form egner seg godt for stuehortensia, mens gjødselet i granulatform brukes til hagehortensia.

 

Slik planter du ut hortensia

Med en hortensia i potte kan du etter blomstring plante den ut i hagen. De første årene får du ofte mest grønne blader men så gror den etterhvert blomster også. Hvis du ikke lykkes med stell av din hortensia kan du enkelt bestille friske hortensia hos Interflora.


Bestill friske hortensia