Peoner er en folkefavoritt i løpet av sin korte blomstringstid på sommeren. Den store og fargerike blomsten er forholdsvis enkel å ta vare på. Følger du disse tipsene til stell av peoner kan du nyte synet av blomsten i mange dager.
 

Stell av avskårne peoner

Gi alltid peoner et nytt snitt før du setter dem i vase. Bruk en god snittekniv (for eksempel en tapetkniv), snitt de på skrå, og sett dem raskt i vann. Peoner bør ikke ligge uten vann, da dette kan tette igjen poregangene, som igjen fører til at de mister litt av evnen til å absorbere vann.
 

Dobbeltsjekk at vasen er helt ren. Hvis du ikke har vasket vasen ordentlig etter forrige blomsterbukett, kan bakterier tette igjen porene i stilken på peonen. I verste fall resulterer det i dårligere holdbarhet, og ikke minst lavere vannopptak. La blomstervasene stå med klor over natten for å være helt sikker på at bakteriene er borte. Husk å skylle vasen godt før du tar den i bruk.

Unngå blader i vasen

Peoner har mange blader på stilken. Fjern 2/3 av bladene og pass på at ingen av dem kommer i vannet. Sett deretter blomstene i vasen med kaldt vann og tilsett næringsmiddelet.

 

De frodige peonene ser flotte ut overalt, men trives ekstra godt i lyse omgivelser. Som de fleste snittblomster liker også peoner å ha det kaldt på natten – da får de også lengre levetid.

 

Hvis du ikke lykkes med stell av peoner kan du kjøpe nye friske peoner hos Interflora.


Bestill friske peoner