Hvert år feirer vi kjærligheten og romantikken 14. februar. Send blomster til en du er glad i på Valentines Day!

Valentines Day handler om å vise at man setter pris på menneskene som er viktigst i livet ditt, uansett om det er kjæresten, kona, mannen eller en du har et godt øye til. Men dagen er ikke bare forbeholdt kjærestepar og romantikk. Kanskje har du en god venn som fortjener en oppmerksomhet?

Bestill blomster til Valentines Day

Valentines Day verden rundt

Tradisjonelt blir dagen feiret med utveksling av gaver, konfekt, blomster og anonyme kjærlighetsbrev. Dagen feires ganske likt i store deler av verden og ofte er det mannen som gir oppmerksomhet til kvinnen. I land som Japan og Sør-Korea derimot, er de tradisjonelle kjønnsrollene satt på hodet. Der er det vanlig at kvinnene gir sjokoladegaver til mennene, og at mennene én måned senere gir tilsvarende gave tilbake.

I Filippinene arrangeres det massebryllup på Valentines Day, men i blant annet Malaysia og Pakistan blir det sett på som en feiring av umoralsk oppførsel. I noen land, som Finland, er det vanligere å feire gode vennskap og familieforhold fremfor romantiske kjærlighetsforhold.

Men hvor kommer Valentines Day fra?

Historisk Valentines Day

Det finnes mange myter og teorier om opprinnelsen til Valentines Day. Det anslås at dagen har røtter i gammel romersk tid og feiringen av fruktbarhetsfestivalen Lupercalia, som alltid fant sted i midten av februar.

Valentines_Day.jpgSenere har dagen fått navnet etter kristne helgener og martyrer kalt Valentin eller Valentinus. Den mest kjente myten omhandler biskopen Valentin som viet soldater med deres kjære, selv om keiser Claudius II forbød det. Valentin skal derfor ha blitt fengslet og henrettet 14. februar. Historien forteller også at han før sin død signerte et brev til sin elskede med “..fra din Valentin.

En annen kjent teori, er at skikken kommer av en folkelig tro på at fuglene begynner å pare seg denne dagen. Valentines Day, slik vi kjenner den i dag, begynte å bli godt etablert som en merkedag i kjærlighetens navn allerede under renessansen.  

I Europa kom de første kommersielle Valentine-kortene rundt 1840-tallet, og tidlig på 1900-tallet eksploderte populariteten i USA. Her i Norge er Valentines Day, eller alle hjerters dag, en relativt ny tradisjon, og fikk inntog på 1990-tallet.

Si det med blomster

Hvis du ikke helt vet hvordan du skal uttrykke din kjærlighet eller beundring overfor din utkårede på Valentines Day - si det med blomster! Send blomster på Valentines Day til den du ønsker å glede hjemme eller på jobb. Det beste med å få blomster levert på døren er overraskelsen. Det er romantisk, det er hyggelig og det er lite som slår en slik uventet gest.

Interflora har mange flotte buketter til Valentines Day - la deg inspirere av våre bestselgere.   

 

Bestill blomster til Valentinsdagen