OpprinnelseTulipanbukett.jpg

Tulipanene hører opprinnelig hjemme i sør-Europa og deler av Afrika og Asia. De ble populære i Europa på 1500-tallet, og forbindes i dag særlig med Nederland. Navnet Tulipan stammer fra det latinske ordet Tulipa, og er en slekt i liljefamilien. Blomsten danner store løker som er lette å dyrke. På 1600-tallet var det registrert omlag 216 typer tulipaner, mens i dag finnes det omlag 3500 sorter av blomsten.

Norske tulipaner

Blomsten er spesielt populær her i Norge hvor den selges nesten utelukkende fra norske gartnere. Med god tilgang på tulipaner av utmerket kvalitet har den blitt en veldig populær blomst. Så populær at den har fått en egen dag. I 2018 feires tulipanens dag fredag 19. januar. Tulipanen er altså vår suverent mest kjøpte norskproduserte snittblomst. I løpet av sesongen kjøper vi mer enn 75 millioner tulipaner. At vi har produksjon i Norge betyr kort vei fra gartneren til blomsterforretningen og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner du kan glede deg lenge over. 

UtseendeGavepakkede tulipaner.jpg

Det er mange muligheter med tulipaner – alt er lov. Det finnes mange tradisjoner rundt blomsten, og de er fine til både hverdags og fest. Blomsten finnes i mange farger, og gjør seg veldig godt i buketter - sammen med vårlige grener eller andre tulipaner. Det finnes ingen regler for hvor mange blomster det skal være i buketten, men én ting er sikkert: Store buketter er absolutt det vakreste. Tulipaner er som småfuglene: De trives best i store flokker.

Slik steller du tulipaner

  • Sett frem vasen du ønsker å bruke. Rengjør denne godt (tulipaner vil trives og holde lenger i en ren vase).
  • Kutt stilkene rett over til ønsket høyde med en kniv.
  • Fyll vann i vasen. Pass på å ikke fylle i for mye vann: Jo mer vann du fyller jo lenger vil tulipanen vokse i høyden. Du kan heller etterfylle etterhvert.
  • Tilsett blomsternæring i vannet for å få flotte tulipaner og lenger holdbarhet.

Tips: Sett tulipanene kjørlig om natten - da vil de vare lenger.

 

Få mer informasjon om tulipaner i din nærmeste Interflora-butikk.

Se hvilke blomster du kan bestille på nett her.