OpprinnelseTulipanbukett.jpg

Tulipanene hører opprinnelig hjemme i sør-Europa og deler av Afrika og Asia. De ble populære i Europa på 1500-tallet, og forbindes i dag særlig med Nederland. Navnet Tulipan stammer fra det latinske ordet Tulipa, og er en slekt i liljefamilien. Blomsten danner store løker som er lette å dyrke. På 1600-tallet var det registrert omlag 216 typer tulipaner, mens i dag finnes det omlag 3500 sorter av blomsten.

Norske tulipaner

Blomsten er spesielt populær her i Norge hvor den selges nesten utelukkende fra norske gartnere. Med god tilgang på tulipaner av utmerket kvalitet har den blitt en veldig populær blomst. Så populær at den har fått en egen dag. I år feires tulipanens dag fredag 17. januar. Tulipanen er altså vår suverent mest kjøpte norskproduserte snittblomst. I løpet av sesongen kjøper vi mer enn 75 millioner tulipaner. At vi har produksjon i Norge betyr kort vei fra gartneren til blomsterforretningen og hjem til deg. Dermed er du sikret friske og holdbare tulipaner du kan glede deg lenge over. 

UtseendeGavepakkede tulipaner.jpg

Det er mange muligheter med tulipaner – alt er lov. Det finnes mange tradisjoner rundt blomsten, og de er fine til både hverdags og fest. Blomsten finnes i mange farger, og gjør seg veldig godt i buketter - sammen med vårlige grener eller andre tulipaner. Det finnes ingen regler for hvor mange blomster det skal være i buketten, men én ting er sikkert: Store buketter er absolutt det vakreste. Tulipaner er som småfuglene: De trives best i store flokker.

Slik steller du tulipaner

Fyll godt med vann i vasen. Tulipan er en tørst blomst som drikker mye vann, så pass på at det ikke blir tomt.
Etterfyll med nytt, friskt vann i vasen etter behov

Tips: Sett tulipanene kjølig om natten - da vil de vare lenger.

 

Få mer informasjon om tulipaner i din nærmeste Interflora-butikk.

Se hvilke blomster du kan bestille på nett her.